29 Eylül 2010 Çarşamba

Baz İstasyonlarında 'Rant' İddiası

Mobil iletişimin can damarı baz istasyonlarının kanser yaptığına ilişkin iddiaların, bunların kontrolünden rant elde etmek isteyen kuruluşlarca körüklendiği iddia edildi.

Teknoloji Bilgilendirme Platformu Başkanı Serhat Özeren, ''Toplumdaki baz istasyonu tepkileri içerisinde 'Rant' faktörü var. Bu konuda rant sağlamak isteyen kuruluş ve şahıslar da bu işi tetikliyor'' iddiasında bulundu.

27. Ulusal Bilişim Kurultayı kapsamında düzenlenen ''Baz İstasyonları Tehlikeli mi'' toplantısında konuşan Özeren, dünyada hangi teknolojiler kullanılıyorsa Türkiye'de de aynı sistem ve cihazların kullanıldığını söyledi.

Diğer ülkelerde baz istasyonları ile ilgili şikayetlerin çok düşük olduğunu belirten Özeren, sorunun bilgisizlikten kaynaklandığını dile getirdi ve üniversitelerin bu konuda halkı aydınlatmasını istedi.

Özeren, dünya ile rekabet için bu teknolojilerin kullanılması gerektiğini vurguladı.

Bunların dışında şikayetlerde ''rant'' faktörünün de etkili olduğunu ifade eden Özeren, ''Seçim dönemlerinde yerel yönetimler bunu seçim metinlerine koyuyorlar. Baz istasyonu denetimi Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda. Bazı sivil toplum kuruluşları da denetimin kendi üyeleri tarafından yapılması için olumsuz tepkiler göstererek buradan rant sağlamak istiyor'' dedi.

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İnan Güler de konuşmasında Uluslararası Kanser Araştırma Vakfının mobil iletişim ile kanser arasındaki ilişki olmadığını açıkladığını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.