20 Mayıs 2010 Perşembe

Turkcell'den Yeni Bir Uygulama: Mobil Cüzdan

Cep telefonu operatörü Turkcell mobil yaşama yönelik ilginç bir uygulamasının tanıtımı yaptı. Mobil cüzdan adlı bu uygulama sayesinde Turkcell operatörün aboneleri pek çok kolaylıkla karşılaşacak.

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, önümüzdeki dönemde Yakın Alan İletişimi (NFC-Near Field Communication) teknolojisi sayesinde insanların yaşamında önemli bir değişim meydana getirecek Mobil Cüzdan uygulamalarına ilişkin olarak şunları söyledi:

"2012 yılında dünyada NFC ödeme hacminin 30 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor. 2014 yılında da her 6 kişiden biri NFC uyumlu telefon kullanıyor olacak. 2012'de Türkiye'de cep telefonundan yaklaşık 500 milyon liralık ödeme yapılacak. Ancak su anda 3 tane NFC destekli telefon bulunuyor. Bu telefonlar yaygınlaşmadı. NFC uyumunun tüm telefonlarda standart özellik haline gelmesini ve NFC destekli telefonların yaygınlaşmasının 2012'de gerçekleşmesini bekliyoruz. Turkcell olarak NFC ve diğer temassız çözümlerin hayata geçebileceği uçtan uca çözüm platformu geliştiriyoruz. Tüm banka ve servis sağlayıcılara açık olacak bu platformu 2010 yılında ticari olara kullanıma sunmayı hedefliyoruz.”

Mobil Cüzdan’la Neler Yapılabilecek?

Alışveriş: Kredi kartınızla yapabileceğiniz her şey… Acıktığınızda metro durağındaki otomattan yiyecek bile satın alabilirsiniz ya da CocaCola/Pepsi otomatlarından içecek!

Bilet: Bir kültür-sanat etkinliğinin biletini, posterindeki etikete cep telefonunuzu okutarak anında alabilir, konsere, maça, sinemaya cep telefonunuzla girebilirsiniz.

Tanıtım: Cep telefonunuzu okutarak, sinema salonundaki afisten filmin fragmanını, bir spor etkinliğinin posterinden şampiyonayla ilgili tüm bilgileri anında cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Seyahat: Otobüs, metro, vapur, tren ve uçağa binebilir, taksiye ödeme yapabilirsiniz.

Kimlik: Giriş-çıkış için izin gerektiren yerlerde ya da turnike geçişlerinde cep telefonunuzu kullanabilirsiniz.

Anahtar: Ev, otomobil, otel odası gibi yerlerde, cep telefonunuzu okutarak kapıyı açabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.