12 Mayıs 2010 Çarşamba

2012 Yılında 500 Milyon TL’lik Mobil Ödeme Yapılacak

Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell, 2012 yılında cep telefonlarından 500 milyon TL’lik ödeme yapılmasını hedefliyor.

Turkcell, Tepebaşı’ndaki Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla mobil finans vizyonunun detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

Toplantıda konuşan Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, mobil finansal servislerde devrim niteliğinde yenilikler üzerinde çalıştıklarını belirterek, “TurkcellMobilÖdeme ile bugüne kadar yaklaşık 1 milyon kullanıcı işlem yaptı. TurkcellMobilÖdeme her ay yüzde 20 büyüyor. Yapılan işlem sayısı 2 milyonu buldu. 2012 yılında cep telefonlarından yapılan ödeme hacminin 500 milyon TL’yi bulmasını bekliyoruz” dedi.

Türkiye'de 46 milyon seviyesinde bulunan çalışabilir nüfusun 16-20 milyonunun bankacılıkla ilişkisi bulunmadığına, kredi kartı sahiplerinin sayısının 21 milyon, kredi kartlarının tüm harcamalar içindeki payının ise yüzde 26 olduğuna işaret eden Bayrakdar, mobil finansın,bankacılık hizmetlerinden yararlanamayan kesimlere ulaşmada önemli bir araç olduğunu vurguladı.

Mobil ödemenin en çok kredi kartı olmayan gençler ve internette kredi kartını kullanmak istemeyenler tarafından tercih edildiğini ifade eden Bayrakdar, geçen yıl gerçekleştirilen 2 milyon işlemin yüzde 40'ının internette oyun sitelerinde, yüzde 26'sının sosyal ağlarda yapıldığını kaydetti. Bayrakdar sadece tek bir SMS ücreti dışında hiçbir abonelik ücreti olmayan TurkcellMobilÖdeme’nin Özel İletişim Vergisi’nden muaf tutulduğunu da hatırlattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.