15 Şubat 2010 Pazartesi

İdeasoft da Mobilepax'i tercih eden firmalar arasına katıldı

Mobilepax, mobil ödeme sistemlerini günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirmek için çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor.
Bu amaçla geliştirmiş olduğu iş ortaklığı modelleri ve yazılım geliştiriciler için hazırladığı alt yapısı ile entegre olduğu çözüm sayısını her geçen gün artırmaktadır.


Mobilepax standartlarını belirlediği hızlı, güvenli, entegrasyonu kolay, şeffaf altyapısı ile İdeasoft firması tarafından da tercih edilmiştir.
İdeasoft, tasarım, web tabanlı ve masaüstü yazılım çözümleri sunan, kısacası "İnternet Teknolojisi'nin Tüm Renkleri" ile sizlere hizmet vermeyi ilke edinmiş bir yazılım firmasıdır.
Sunmuş olduğu e-ticaret ve online mağazacılık çözümleri için mobil ödeme hizmetini Mobilepax ile entegre ederek sunmaya başlamıştır.
Bu işbirliği ile birlikte 1.500'den fazla online alışveriş sitesi mobil ödeme servisini verebilecektir. İdeasoft müşterileri servislerinin aktif olabilmesi için çözümlerinin içinden online başvuru yapabilirler veya 0 216 4440 554 no'lu destek hattını arayarak süreci başlatmak için gerekli olan bilgileri alabilirler.

11 Şubat 2010 Perşembe

Mobil Ödeme Güvenlik İpuçları

Mobilepax, ürünler ve dijital servisler için basit, hızlı ve güvenli bir mobil ödeme yoludur. Ödeme işlemlerinizi tamamlayabilmeniz için her zaman cep telefonunuzun yanınızda olması gerekir bu nedenle diğer ödeme ve tahsilat sistemlerine göre güvenlik yönünden daha fazla artıları vardır. Mobilepax, mobil ödeme ve tahsilat altyapısının, üye işyerleri, yazılım geliştiriciler ve sistem entagratorler tarafından tahsilat sistemlerine ve yazılım uygulamalarına entegrasyonunun artması ile gsm aboneleri ve kurumlar bu yeni tahsilat sisteminin avantajlarını daha çok kullanmaya başlayacaklardır.
Mobil Ödeme ile yapılacak tahsilatların ve alışverişlerin artması ile oluşabilecek güvenlik açıkları için son kullanıcılara bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum.

1. Telefonunuzu Kilitleyin :
Pazarda bulunan cep telefonlarının çoğunda telefonların kullanıma ve görüşmeye başlayabilmesi için Pin kodu girilebilmektedir. Pin kodunun tanımlanması, sizleri sadece mobil ödeme ile yapılabilecek güvenlik açıklarına karşı değil, aynı zamanda telefonunuz üzerinden yapılacak , telefon görüşmelerinden, mesaj ( SMS ) gönderimlerinden, kontak bilgilerinizin başkalarının eline geçmesinden, email, fotoğraf ve olabilecek her türlü özel ve kişisel bilgilerinizin başkalarının eline geçmesinden de korur. Size gelen çağrıları karşılamak için Pin girmeniz gerekmediği içinde size kullanım zorluğu yaratmaz. Bu aynı zamanda, telefonunuz kaybolduğu veya çalındığı zaman veya evdeki çocuğunuzun istenmeyen aramalar yapmasını da engelleyen basit ve etkili bir yöntemdir.

2. Ödeme Mesajını Gözden Geçirin:
Eğer bir e-mail adresiniz varsa, çok büyük bir olasılıkla spam mailler almışsınızdır. Bu mailllerin içinde sizden Phishing yöntemi ile size ait bilgileri almaya çalışan, kendisini çalıştığınız banka veya üye olduğunuz bir servis gibi göstererek yanıltmaya çalışan, kişisel bilgilerinizi isteyen, parola bilgilerinizi soran mailler konusunda tecrübeniz oluşmuş olabilir. Benzer bir tecrübe olasılığı Mobil Ödeme ile yapılacak servislerde oluşabilir.

Mobilepax servislerinde biz;
* Sizlerden kişisel bilgi ve parolanızı SMS ile göndermenizi asla istemeyiz.
* Sizlere gelen kısa mesajlar sadece onaylanmış olan "8044" kısa servis numarası üzerinden gelir. Bu sizlere gelebilecek normal 11 haneli GSM numaralarından farklıdır.
* Sizlere ödeme onayı için gelecek kısa mesajların içinde, üye iş yeri adı, telefon numarası ve almış olduğunuz ürün, ürünün fiyat bilgisi veya hizmet bilgisi yer alır.

Yapmış olduğunuz alışverişlerin Mobilepax üzerinden Mobil Ödeme servisi ile güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için mutlaka gelen SMS'in içeriğini okuyun. Belirtilen ürün, hizmetler ve bedeller size belirtilen ile aynı ise ödeme işlemini onaylayın. Eğer şüpheli bir durum sezerseniz ödeme işlemini onaylamayın ve destek@mobilepax.com adresine durumu mail ile bildirin.


3. Sizi kandırmalarına izin vermeyin:
Umutmayın artık cep telefonlarınızda kredi kartları gibi bir ödeme aracı. Bu çok heyecan verici olduğu gibi aynı zamanda telefonunuz üzerinden etrafınızdaki kişiler tarafından istenmeyen alışverişler yapılabilmesi riskini de getirmekte. Cep telefonunuzla mobil ödeme yaparken;
* Size gelen kısa mesaj ( SMS) içeriklerini doğru ve dikkatli okuduğunuzdan emin olun.
* Eğer faturalı ( postpaid, sonradan ödemeli) hatlar kullanıyorsanız, faturanız gelene kadar size ödeme işlemlerinizi tamamlamanız için gönderilmiş onay mesajlarını ve sonrasında sizin onay için gönderdiğiniz SMS leri silmeyin.
* Özellikle sosyal ağlarda, paylaşım sitelerinde sizlere gelebilecek, talepleri kuşkuyla karşılayın.
* Özellikle chat odalarında, tanımadığınız insanlara cep telefon numaralarınızı vermeyin. Telefonunuz sizde olduğu sürece kimse sizin adınıza onay mesajı veremez ama bunları başka amaçlı olarak kullanabilirler.
Her zamana olduğu gibi eğer herhangi bir sorunuz veya kaygınız olursa, http://www.mobilepax.com/4/1/sss.htm sayfasına girin veya destek@mobilepax.com adresine mail gönderin.

Ozan Özgür ERDOĞAN