8 Aralık 2010 Çarşamba

KÖPRÜ ve OTOYOLLARDAN CEP TELEFONUYLA GEÇİŞ BAŞLIYOR

Bank Asya ve Turkcell, Kartlı Geçiş Sistemi’ni (KGS) Türkiye’de ilk defa cep telefonlarına taşıdı.



Bank Asya ve Turkcell, Kartlı Geçiş Sistemi’ni (KGS) Türkiye’de ilk defa cep telefonlarına taşıyarak, NFC tabanlı temassız mobil geçiş çözümlerinin ilk kez yaygın kullanıma sunulmasını sağlayacak.


Bank Asya ve Turkcell’in ortak projesi olan mobil geçiş çözümü, NFC (Yakın Alan İletişimi) teknolojisini kullanarak KGS kartlarına olan ihtiyacı ortadan kaldıracak ve köprü ve otoyollardan geçişlerin cep telefonu ile yapılmasına olanak tanıyacak.


Cep telefonu kullanıcılarına bugüne kadar pilot uygulamalar çerçevesinde sunulan NFC tabanlı temassız mobil ödeme çözümleri, Bank Asya ve Turkcell işbirliğiyle ilk kez tüm abonelerin yaygın kullanımına açılacak. Şubat ayında hayata geçmesi beklenen uygulama sayesinde isteyenler Turkcell İletişim Merkezleri’nden alacakları SIM kartlarla telefonlarını KGS uyumlu hale getirebilecek.

Cepte KGS için NFC Uyumlu Özel Telefona Gerek Yok!


NFC teknolojisine uyumlu-uyumsuz tüm cep telefonları için çözümlerin yer alacağı proje ile müşterinin cep telefonuna tercihine göre kredili ya da nakit KGS özelliği yüklenebiliyor olacak. AsyaCard DIT sahibi olan Bank Asya müşterileri, telefonlarını ilgili kredi kartları ile ilişkilendirerek herhangi bir yüklemeye ihtiyaç duyulmaksızın işlem yapabilecek. Kredi kartı sahibi olmayan müşteriler için ise nakit KGS özellikli SIM kartlar kullanılacak ve bu müşteriler Boğaziçi Köprüsü üzerinde bulunan dolum merkezinden ve Bank Asya şubelerinden telefonlarına geçiş için para yükleyebilecekler.


Proje hakkında konuşan Bank Asya Bireysel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, “Bank Asya olarak bugüne kadar, geliştirdiğimiz ve çıkardığımız her üründe hep ‘müşterilerimizin hayatını nasıl daha kolaylaştırırız’ düşüncesinden hareket ettik. Ve yine hayatı kolaylaştıran bir ürünle karşınızdayız. Cep telefonları ile Ödeme Sistemleri uygulamalarının birleşmesi son kullanıcılara çok farklı bir dünyanın kapılarını açıyor.


Bugün karayollarında kullanılan 800.000 adet Kredili ve 400.000 adet Nakit KGS kartımız ile Bank Asya olarak pazarda önemli bir müşteri kitlesine sahibiz. Sıklıkla kullanılan bir ürün olan KGS’nin cep telefonlarına girmesi müşterilerimizin hayatını daha da kolaylaştıracak. Türkiye’nin lider operatörü ve en güçlü markalarından biri olan Turkcell ile bu projede işbirliği yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bank Asya olarak benzer yenilikçi projelere ilgimiz ve yatırımlarımız önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.” dedi.